Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EMLÉKEZZÜNK

 „Azon a napon, majd megtudjátok, hogy én Atyámban vagyok, ti bennem és én tibennetek.” Jn 14:20

Az Isten bennünk van, és mi az Istenben vagyunk. Jézus ígérete beteljesedik, meg fogjuk tudni: Olyannyira szeretettek vagyunk, hogy az Örökkévaló Szeretet bennünk van, és mi az Örökkévaló Szeretetben vagyunk.

Szeretteim!

A mai, modern ember baja, hogy már szinte semmin sem tud csodálkozni, pláne a csodálkozás magasabb fokára az áhítat szintjére felemelkedni. Pedig csodálatos ez a világ: Ha visszafele tekintünk, évmilliárdok vannak mögöttünk. A világban, előhívatlanul benne voltunk. Eljövendők voltunk, eljövendők vagyunk és eljövendők maradunk. Eljövendőségünk meghaladja a teremtett világot. Azért lehetünk eljövendők, mert jelen vagyunk, jelen vagyunk az Istenben.

Isten az, aki létbe hív bennünket, ő életünk szerzője rendezője, forgatókönyv írója, az események végül is az ő kezében vannak. A zsoltáros Szent Dávid király így dicsőíti az Istent: Alaktalan voltam még, de szemeid már láttak engem. Könyvtekercsedben írva állt minden egyes napom, mindegyiket meghatároztad, még mielőtt egy is felvirradt volna közülük. Zsolt 139:16

Ákos örök életének is a mi Urunk a szerzője. Isten 57 esztendeig írt nyitott könyve: Az Úr 2021. esztendejében, június 29-én, becsukódott és most visszatér a földbe, amelyből vétetett, de maga a mű sértetlen, mert a szerzője él! Mélységes titok az ember szíve: Ezt a titkot egyedül csak a mi Teremtőnk ismeri. Mi csak nagyon töredékesen tudunk megemlékezni Ákos életútjáról.

Csendben, most emlékezzünk rá. Ákos, nemcsak emlékezetünkben, szeretetünkben van jelen, hanem mi is jelen vagyunk Ákos szeretetében. Szeretetkapcsolataink ezt az állhatatlan világot túlélik. Szeretetkapcsolataink mindörökké élnek.

Kedves Ákos! Emberléted földi burka lehullott. Hisszük, hogy szeretetre szomjas lelked Teremtődnél megnyugodott, hogy a végtelen szeretet enyhülést adott neked. A feltámadás reményében most búcsúzunk tőled. Búcsúznak tőled mindazok, akiket szerettél, és akik szerettek téged. Nyugodj békében! Ámen.

Istenem Örök Atyám!